Renovation eliminates courtroom overcrowding

Photo by Dion Ogust

It looked like the place to be. But no one wanted to be there.

That was the Saugerties Village Court in recent years: standing room only. But that’s not a problem anymore, thanks to a renovation that claimed space no longer used by the police department. The work was done in-house and funded by a $16,000 state grant.

Judge Robert Rightmyer applied for the grant last year because of the overcrowding, which was especially problematic during cold months. A metal detector was also installed, which will make the courtroom safer, said Mayor William Murphy.

Advertisement

All work, he said, with the exception of electrical wiring, was done by DPW workers, who had some extra time during the mostly snowless winter.

There is still some work to be done on a holding area for prisoners, and the conference room needs paint. But for the most part, the renovated courtroom is finished.

Post Your Thoughts